ZTC rođendan 17.9.

ZTC ROĐENDAN 17.9.2022.

Zapadni trgovački centar (ZTC) ovoga mjeseca, nizom događanja obilježava svoj 10. rođendan. Druga rođendanska subota, 17. rujna, posvećena je sportu, s naglaskom na biciklizam i adrenalin, a sve uz performans koji se ranije nije dogodio na našim prostorima , koji je po svojim glavnim obilježjima, spuštanjem niz strmine i nazivu Downhill, u ZTC-u dobio svoju inačicu imena u – Downmall .

Dan će započeti događanjima na otvorenom, oko 10 sati, ispred samoga centra, gdje će svi biciklisti i oni koji to žele postati, moći od stručnog tima  trgovine Hervis zatražiti biciklistički savjet. Kako riješiti manji kvar, kakav bicikl odabrati ovisno o svojim potrebama, koja dodatna oprema vam treba,  neka su od pitanja s kojima se možete obratiti tom biciklističkom savjetovalištu. Istovremeno, mališani mogu isprobati Malu školu biciklizma  i na poligonu pokazati svoje vještine u svladavanju prepreka, ali i naučiti ponešto o pravilnim tehnikama vožnje na izazovnim šumskim terenima. Pozivaju se svi zainteresirani da dođu s biciklom,  ako, iz nekog razloga, ne možete doći biciklom, ZTC je osigurao posudbu. Navedena događanja traju od 10 do 13 sati.

Potom slijedi atrakcija dana, prezentacija DOWNMALL-a s početkom u 11 sati. Downmall se u Hrvatskoj prvi put izvodi, u skladu s nazivom, u zatvorenom prostoru tj. trgovačkom centru. To će biti za pogledati, ali i doživjeti u neposrednoj blizini, prava sportska i adrenalinska poslastica. Biciklistički klub Team rodeo dolazi s prijateljima, a šumske će obronke zamijeniti etažama trgovačkog centra. Svoja sportska i akrobatska umijeća prikazat će spuštajući se niz eskalatore sa gornjih etaža na donje, ali i preskačući različite prepreke koji će simulirati šumske obronke. U svom pothvatu opremljeni su izuzetno kvalitetnom i prilagođenom opremom koja ih štiti od ozljeda.

Za one željne nešto sporijeg ritma, u ZTC-u su pripremili najsporiju biciklističku utrku „Tko zadnji dođe, pobjeđuje!“. Sudjelovanje nije ograničeno godinama, važno je samo da stazu od 30-ak metara pređete što sporije i kao zadnji uđete u cilj. Pažnja, nije dozvoljeno pasti s bicikla!

Sportski dan prati i humanitarna akcija (E -1) Lions kluba Korzo iz Rijeke, ZTC-a, Hervisa i Udruge „Srce za nju“, koji će prikupljati donacije od majica. Sav prihod namijenjen je udruzi „Srce za nju“, koja želi olakšati prijevoz u bolnicu teško bolesnim ženama.

Dan završava edukativnom i zabavnom predstavom „Klaun u prometu“ s početkom u 18h (E-1).

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart