ZTC mjesec azije

Koja je tajna zdrave hrane iz azijske kuhinje?

ZTC mjesec azije

Odlika Azijaca je umjerenost u svemu pa i u načinu prehrane. Izbor ključnih namirnica je takav da možete slobodno uživati u hrani pa čak i količanama a da se nikad nećete prejesti niti nepotrebno zasititi viškom kalorija. U tome pomažu i famozni štapići koji se koriste stoljećima. Nisu isti u Kini, Japanu, Koreji ili Vijetnamu, ali svi imaju istu svrhu, polako jesti i jednostavno probirati namirnice.

Organski je smisao korištenja štapića, to jednostavno sredstvo kojim se jede azijati su razumijeli kao produžetak ruke odnosno prstiju, a istovremeno su vilice i noževe smatrali vrlo opasnim oružjem. Lagana hrana bazirana na puno povrća, ribi, riži, komadićima raznovrsnog meza i nevjerojatnim umacima doprinosi dobrom osjećau i zdravlju. Tajna je i u uljima koja se koriste, kad pržite na visokim temperaturama u woku svakako koristite ulje od kikirikija, sojino, sezamovo ili kukuruzno. Maslinovo ulje, iako vrlo zdravo, nije dobro za prženje na visokim temperaturama.

ZTC - mjesec Azije

Mjesec Azije koji je upravo počeo u svim dućanima s kuhinjskim blagom Lonci&Poklopci by Bajde prilika je da se više posvetite užicima pripreme i konzumacije azijskih jela. Vjerujemo da ima i puno onih koji nemaju iskustva pripreme, ali uz dobar gastronomski osjećaj i kvalitetan wok ili kuhalo za kuhanje na pari već sutra možete početi. Sigurno najbolja ponuda wokova, onih željeznih, gusanih ili lakših aluminijskih čeka na vas, a jedan dio je na akciji do čak 50%. Tu su i klasični  kalupi za sushi koji inače nisu skupa stvar, a sad su još povoljniji, zatim izvrsni japanskih noževi i japanske sjekirice (morate imati barem jednu u kuhinji), svakako pogledajte naš izbor vrhunskih Microplane ribeža i AdHoc mlinaca koje većinom možete pronaći na popustu od 30%. Začini su važni i doista čine razliku kad je u pitanju azijska kuhinji, najpopularniji među gurmanima su đumbir, curry, zvjezdasti anis, komorač, limunska trava, kurkuma i papar svih vrsta. Za one koji žele kuhati gdje god se nađu, osobito za vrijeme godišnjih odmora, osobito ako kampirate, izvrsna je prilika da nabavite povoljnije indukcijsko kuhalo za wok. Uostalom, pogledajte ponudu Mjeseca azije na našoj stranici www.lonciipoklopci.hr ili dođite u naš dućan po savjet i preporuku. Sigurno ćete naći ono što trebate. Umjereno jesti je mudro, kao i umjereno trošiti svoj novac.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart